Hogyan lehetsz egyszerre két komfort zónában – és hogy lehet kilépni belőlük?!

Hogyan lehetsz egyszerre két komfort zónában – és hogy lehet kilépni belőlük?!

Nico Rosberg: A csúcson kell befejezni!

Reggel arra a sokkoló hírre ébredtem, hogy Nico Rosberg, miután megszerezte élete első világbajnoki győzelmét, szögre akasztja a sisakját. Hiába van még 2 éves szerződése, jövőre már nem szeretne egyetlen egy futamon sem indulni. 

A bejelentés

„Minden egyes pillanatát ki akartam élvezni, tudva, hogy több alkalom talán nem lesz... Aztán kialudtak a rajtlámpák, és életem legintenzívebb 55 köre következett. A végső döntést csak hétfőn este hoztam meg.

Ez családi erőfeszítés volt, mindenkinek áldozatot kellett hoznia, hogy elérhessük a célunkat– írta. – Nem tudok eléggé köszönetet mondani a feleségemnek, Viviannek; hihetetlen volt. Megértette, hogy az idei lehet a nagy év, a lehetőség, amikor megcsinálhatjuk, és mindent megtett azért, hogy a versenyek között teljesen kipihenhessem magam. Éjszakánként ő kelt fel a kislányunkhoz, és a nehéz időkben átvállalta a teendőket. Neki is a világbajnoki győzelmünk volt az első."

Természetesen a kommentekben méltatták a bátorságát, hogy akkor áll meg, amikor a legjobban ment, de voltak olyanok is, akik éppen az ellenkezőjét látták vagyis a bajnoknak bírnia kell a nyomást.

Utána olvasva Nico Rosberg pályafutásának, megláttam, hogy számtalan alkalommal kellett túl lépnie azon, hogy már megint nem sikerült. Erről az oldalról nézve hiszem, hogy folyamatosan a saját komfort zónájából kellett kilépnie, hogy a pályán és a pályán kívül ért pofonok ellenére újra felkelljen és újra harcba induljon a világbajnoki címért. 

Kevésbé hiszem, hogy sokan ilyen nyomás alatt ennyire kitartóak lennének, de ő megtette.​

Most, hogy elérte a célját, mindenki azt várta tőle, hogy jövőre őt kell legyőzni és ő is önbizalommal tekinthetett előre, hogy "Megcsináltam!". 

"Egy is elég!

​Nico tudta, hogy mit ért el, tudta azt is, hogy a család mennyi áldozatot hozott azért, hogy ő elérhesse a célját. Döntenie kellett. Aki 25 éve versenyzéssel tölti a hétköznapjait, nem egy könnyen tud ellenállni a testében lévő adrenalinnak. 

Ő viszont átgondolta és most azt mondta, hogy elég, innentől más lesz!

Azt hiszem, hogy ha ilyen döntéseknek a felét meghoznánk, akkor az élet, teljesen másként alakulna.

Téged mi akadályoz a komfort zónád elhagyásában?​