Félni vagy élni?

Mit csinálnál akkor, ha senki sem látna vagy semmi sem számítana?

Igazi ereje a változásnak minden esetben az, amikor belülről érzel kényszert vagy vágyat arra, hogy a dolgaid megváltozzanak. Miért fenntartható és kalandokkal teli ez a lehetőség? Figyelj, mert mindenkor érvényes tapasztalatokat tehetsz gyakorlatba!

De mégis mivel kezd el a változást?

Amikor előveszed a telefonod és el szeretnél jutni a célodhoz, akkor az első dolog, amit a telefon kér, hogy hol vagy. Nem hiszem, hogy bármilyen útvonal jó lenne, ha nem onnan indulsz ki, ahol vagy. 

Ehhez a legfontosabb dolog, hogy szembe tudj nézni azzal, ahol vagy, aki vagy, viszont ez a legnehezebb! Annyira jól meg tudjuk magyarázni – hiszem “Hülye azért nem vagyok! , hogy miért vagyunk azzal, aki már a könyökünkön jön, miért szenvedek még a szüleim érzelmi zsarolásától és miért dolgozok azon a munkahelyen, ami nem okoz kihívást…

  • mert legalább van mellettem valaki…
  • mert anyámmal/apámmal erről nem lehet beszélni…
  • mert meg kell élni…

Az okos, racionális válaszok ellenére miért nem vagy boldog? Hisz’ ez a logikus, de ennek ellenére miért nem érzed jól magad a bőrödben?

Ne rejtőzz, kezdj el élni, legyél Önmagad!

Tapasztalatom minden esetben az volt, hogy amikor valaki szembe tudott nézni Önmagával, akkor nem azt látta meg először, hogy ő milyen rossz, hanem azt, hogy ő más, mint amit eddig gondolt magáról.