A testalkatod tükre a személyiségednek?

A testalkatod tükre a személyiségednek?

Egy kedves ismerősöm ugyan nem nádszál vékony, mégis nagyon szeretne pár kilót fölszedni, mondjuk még +5-8 kilót látni magán. Mikor elment egy fejlesztéssel kapcsaolats képzésre, az oktató azt javasolta neki, hogy vizsgáltassa ki az emésztését, mert nagy valószínűséggel felszívódási problémái lehetnek. 

Amikor meghallottam a történetet, egyből eszembe jutott az is, hogy a hölgy nem csak, hogy vékony, hanem elég temperamentumos is, azaz ha valaki nem elég határozott, akkor könnyen megégeti magát a csípős nyelve által. Párszor már javasoltam neki, hogy legyen nyitottabb, de ilyenkor ahelyett, hogy fontolóra vette volna a szép szót, inkább kimagyarázta a helyzetet, vagy éppen engem próbált meg helyre tenni.

Ahogy ez a párhuzam eszembe jutott, hirtelen elgondolkodtam azon is, hogy ennek az ellenkezője is igaz lehet. A teltebb emberek, akiknek az emésztése látszólag talán túl jól is működik, azok vajon a sok befogadás által éppen ennek az ellenkezőjét élik meg, vagyis lehet, hogy túlzottan befogadóak és kevésbé kontrollálják az életük eseményeit?

Ahogy kotorásztam az ismerőseim névjegyzéke között, egyből találtam 3-3 embert, akire ez az elmélet igaz. Ekkor újra fölmerült bennem a nagy kérdés, vajon mit tegyek? Mindezekkel felvértezve próbáljam-e újra felvetni az ismerősömnek, hogy lehet, hogy ha egy kicsit befogadóbb lenne a feléje irányuló javaslatokra, akkor az talán az emésztésére is kihatna? A puding próbája az evés, az elméleté pedig a kérdés, úgyhogy felbátorodtam és röviden, példákkal alátámasztva elmeséltem azt, amire hirtelen rájöttem.

Kijelenthetem, hogy az elméletem az ismerősömnél tökéletesen működött, ismét hallani sem akarta a befejezését a mondandómnak.

Nem tudom, hogy mindenkinél 100%-ban működik-e ez a teória, de ha te olyan plusz kilókkal küzdesz, amikkel nem terveztél, vagy inkább mínuszban vagy, akkor érdemes lehet neked is kicsit átvizsgálnod a személyiségedet. 

Nehézségek, amiket le kell küzdened

Ha befogadó vagy, akkor ezt az írást olvasva bizonyára könnyen azonosulni tudsz a problémával, mégsem találod magadban azt a kitartást, amivel változtatni tudnál szokásaidon. 

Ha pedig tudatos vagy, akkor nem tudom, hogy az írásomnak eddig a pontjáig egyáltalán eljutottál-e, hisz eddigi tapasztalataim szerint úgysem szívesen szembesülsz kéretlen tanácsokkal. 

Akkor mégis mit lehet tenni?

Én hiszek, hogy ilyen problémáknál nagyon jó katalizátor (gyorsító) tudnak lenni a különböző természetes étrendkiegészítők, enzimek, de fontos tudnod, hogy mivel minden fejben fog eldőlni, ezért ott kell a szokásaidat átalakítanod!

Viszont nagyon sokan nem szeretnek fogadalmakat tenni, mert az újévi nagy döntések nagyon sokszor kútba dőlnek, hisz’ túl nagyban gondolkozik a fogadozó. Gondolj bele, ha úgy döntesz, hogy lemész egy kondi terembe, akkor nem az történik, hogy oda állsz a tükör elé, magad mellé veszed a két 50kg-os súlyzott és megfeszítve az izmaidat hip-hop égeted a zsírt, majd mint az amerikai filmek végén, 90 perc múlva az ideális testsúlyodat látod a tükörben.

Célkitűzés és megvalósítás

Sokan rettegnek ettől a két fogalomtól, mint boszorkányok a szenttelt víztől, hisz annyi embernek beletört már a bicskája abba, hogy valamit szeretett volna elérni, de nem jött össze. Nem tervezek, mert akkor elkerülöm azt az érzést, hogy “nem jött össze”. S ilyenkor általában mit választanak az emberek? Izomból próbálják darálni az előttük álló dolgokat, vagyis a mindennapi mókuskerékbe felőrölik az erejüket. De ez még mindig jobb (én mindent megpróbáltam, de nem igazán jutottam előre), mint az, hogy neki rugaszkodtam, de nem jött össze.

A célok elérésének az egyetlen titka a van!

Hát, ezt tényleg nagyon sokan keresték már és most annyira triviális lesz, hogy akár a homlokodra is csaphatsz egy “HUBA” felkiálltással. Dobpergés…, a célok elérésének az egyetlen titka az, hogy tudjuk a “hogyant”!
Erre számítottál? Ha megfigyeled a saját életedben a dolgokat, amikor gondba voltál, akkor a “ki” és a “mit” általában meg volt, na de a “hogyan”??? Ugye, hogy a “hogyan” nem is olyan egyszerű dolog, hisz’ ha a biciklizés, az autóvezetés vagy a párkapcsolat olyan könnyen menne, akkor többen csinálnák – jól?

Hogyan tanuljam meg a "HOGYAN"-t?

Pár gondolatébresztő pontot írnék, hogy át tudd nézni az életed főbb pontjait:

  • Tényleg akarod, amit akarsz? (Mi a pontos célod és miért akarod azt).
  • Meg is akarod fizetni az árát? (Amekkora a díj, akkora az ára is. Se több, se kevesebb!)
  • Ha nem tudsz fókuszálni, az életed szét aprozódik! (Az a sas, amelyik két nyulat üldöz, egyiket sem kapja el!)
  • Csak olyan célokat érdemes megvalósítanod, ami hozzád kapcsolódik. Ne habozz, nyerd vissza Önmagad!

Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy HOGYAN valósítsd meg a célodat!

Tetszett ez a cikk? Mutasd meg másnak is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Czirják Tamás

Czirják Tamás

Nefelejtsd el itt hagyni, hogy mit gondolsz a cikkről!