AZ ELHÍVÁS, ahogy és amiért az "Életízesítő" elkezdődött

Amikor a sorsod élése a boldogságod esélye

Minden egy szempillantás alatt megváltozott…

2013-ban több hónapos betegszabadságra kényszerültem egy baleset miatt. Ahogy lábadoztam, az egyik délutáni sétámkor eszembe jutott az, hogy 2 éve halogatom a ételízesítők káros hatásáról szóló cikket, amiben arról írok, hogy az ételízesítők mennyire befolyásolják az érzékelésünket. Ekkor hirtelen egy szóvicc jelent meg előttem: ??ételízesítő??, nem” ÉLETÍZESÍTŐ”!

elhívás

Megértettem, hogy az létezésem mozgató rugói nem csak a testi egészség fejlesztése (mai napig hiszem, hogy épp testben épp lélek lakik), hanem az, hogy irányt mutassak az embereknek abban, hogy olyan életet jó élni, ami ízes, amiben olyan kihívások, olyan élmények vannak, ami alapján a létezésnek tartalma és értelme van!

Egyetlen gondot az okozta, hogy az eletizesito.hu domain éppen más tulajdonában volt, viszont már nem használta. Így 2 hét izgalom után – nehogy lejárat előtt meggondolja magát – megszereztem az oldalt.

Nem mindig gondolkodtam így…

Visszatekintve az életemre, nem gondolkodtam mindig így. Sőt emlékszem, amikor kimondottan azt éreztem, hogy az Elhívásom, mint egy rossz idegen, folyamatosan “kerget a jelenlétével”, én pedig minden erőmmel azon voltam, hogy elkerüljem a vele való találkozást.

Ma már hiszem, hogy senki sem menekülhet a végezete elől, így, már visszatekintve látom azokat a jelzéseket, élethelyzeteket, amik a megfelelő irányba akartak terelni.

Az egyik ilyen egy Ákos interjú volt, amiben arról beszélt, hogy volt egy időszak az életében, amikor abba akarta hagyni a zenélést, de belátta, hogy neki ezt KELL tennie, ez az elhívása, még akkor is, ha van, amikor egyáltalán nincs kedves hozzá.

A felismerésem utána  következő idézet került ki a hűtőm falára, felhívva a figyelmemet minden nap, hogy lássam a célt:

A sors nem esély, hanem választás kérdése. Nem az, amire várni kell, hanem az, amit el kell érni.

Sorsod, mint esélyed

Egyre inkább éreztem, hogy az, ami bennem van, amilyen adottságaim vannak – s amikor megélem őket – igazán határtalan, természetes élménnyel ajándékoznak meg – ellenben azzal, amit akkor tapasztaltam, amikor kényszerből tettem meg.

Stephen Covey: Kiemelkedően hatékony emberek 7 szokás c. könyv említi, hogy a kiváló dolgok ellenségi mindig a jó dolgok, s mivel “elég” jók, ezért kevésbé akarunk változtatni az életünkön, amik azt érezzük, hogy  dolgokat teszünk. Saját életemben a különböző kreatív folyamatokban találtam meg a magam “” dolgait, ami mindig elcsavarták a fejemet arról, hogy azt tegyem, amire születtem.

Elhívás

Kedves ismerősöm a kiolvasott irodalmát szanálta a polcairól, – s mivel könyvet vétek kidobni -, így mentettem meg 3 doboz kidobásra váró könyvet. Ahogy bepakoltam őket a kocsimba, az egyik borítón nagyon érdekes címen akadt meg a szemem: “Sorsod, mint esélyed“.  Ha azt teszem, amit a belső diktál és a félelmeim ellenére követem a meggyőződésemet, akkor tényleg megváltozik az életem?

Elgondolkoztam és szembe jutott gyerekkorom egyik filmje (Végső állomás), amiben egy marék fiatal túlélt egy repülőgép szerencsétlenséget, de a halál nem engedte őket a végzetük elől megszökni, és addig üldözte őket, amíg a “végzetük” be nem teljesedett? Lehet menekülni az elől, a mi meg van írva? De érdemes? 

Szülessél oda, ahol élsz, legyél férfi vagy nő, tudd, hogy rengeteg képességgel és lehetőséggel jöttél a világra!

A saját küldetésedet csak el kell fogadnod.

Valósítsd meg Önmagad!

Miért okoz annyi félreértést ez a rövid mondat annak ellenére, hogy annyi lehetőség áll bárki előtt!

Mindenki szeretne egyedi, különleges és szerethető lenni, viszont adsz magadnak lehetőséget, hogy a magad életét éld, egyedi, rád jellemző kívánságokkal és élményekkel?

Gondold át, hogy az adottságaid a börtönöd vagy éppen a segítőd abban, hogy  megismételhetetlen és különleges életet élj? Ahogy a DNSed egyedi, rád jellemző, miért kellene a mai divat vagy a közösségi média “fénymásolataként” élned az életed vagy akár a régi, családi “hagyományoknak” megfelelned?

v

Nem hiszem, hogy bárkit arra lehet kényszeríteni, hogy boldog életet éljen, úgy, hogy olyan dolgot tesz, ami nincs meg lelkében, fejében, a testében.

Ha viszont az adottságaidra használlva, a SAJÁT képességeidet folyamatosan fejlesztve a lehető legjobb Önmagadat adod, akkor olyan teljes életet élsz, amiben elégedett leszel saját magaddal, a családi és baráti kapcsolataid élvezik a társaságod és a munkád a környezeted hasznára válik. A kör bezárul, minden mindenre hatással lesz.

Élvezd az életed úgy, hogy azért teszel dolgokat, mert belőled fakadnak! Keresd a helyed a világban, ne rejtőzz, kezdj el élni, legyél Önmagad!

Az Életízesítő célja, hogy ebben az utazásban segítsen eligazodni és a felfedezett képességek begyakorlásával egy igazán tudatos életet tudj élni!

Nézz rá, ismerd fel, tanuld meg és gyakorold.

Tarts velem!

ÉLD A SAJÁT ÉLETED!

Ismered meg fel a belső hangot, ami vezet, hogy mit tegyél az életben!
Kattints a lenti fehér gombra!