A testalkatod tükre a személyiségednek?

A testalkatod tükre a személyiségednek?

 

Egy kedves ismerősöm ugyan nem nádszál vékony, mégis nagyon szeretne pár kilót fölszedni, mondjuk úgy +5-8 kilót. Mikor elment egy fejlesztéssel kapcsolatos képzésre, az oktató azt javasolta neki, hogy vizsgáltassa ki az emésztését, mert nagy valószínűséggel felszívódási problémái lehetnek. 

Amikor meghallottam a történetet, egyből eszembe jutott az is, hogy a hölgy nem csak, hogy vékony, hanem elég temperamentumos is. Ha valaki nem elég határozott , akkor könnyen megégeti magát a csípős nyelve által. Párszor javasoltam, hogy inkább legyen nyitottabb, de ilyenkor ahelyett, hogy fontolóra vette volna a szép szót, inkább kimagyarázta a helyzetet, vagy éppen  határozottan helyre tett.

Ahogy ez a párhuzam eszembe jutott, hirtelen elgondolkodtam azon is, hogy ennek az ellenkezője is igaz lehet. A teltebb emberek, akiknek az emésztése látszólag talán túl jól is működik, azok vajon a sok “lelki befogadás” által éppen ennek az ellenkezőjét élik meg? Lehet, hogy akik túlzottan befogadó típusúak kevésbé tudják kontrollálni az életük eseményeit?

Ahogy kotorásztam az ismerőseim névjegyzéke között, egyből találtam 3-3 embert, akire ez az elmélet igaz. Ekkor újra eszembe jutott a nagy kérdés, hogy most akkor mit tegyek? 

Mindezekkel felvértezve próbáljam-e újra felvetni az ismerősömnek, hogy ha egy kicsit befogadóbb lenne a feléje irányuló javaslatokra, akkor az talán az emésztésére is kihatna? 

A puding próbája az evés, az elméleté pedig a kérdés, úgyhogy röviden, példákkal bemutatva elmeséltem azt, amire hirtelen rájöttem.

Kijelenthetem, hogy az elméletem az ismerősömnél tökéletesen működött, ismét hallani sem akarta a befejezését a mondandómnak.

Nem tudom, hogy mindenkinél 100%-ban működik-e ez a teória, de ha te olyan plusz kilókkal küzdesz, amikkel nem terveztél, vagy inkább mínuszban vagy, akkor érdemes átgondolni a gondolkodásmódodat.

Nehézségek, amiket le kell küzdened

 

Ha befogadó vagy, akkor ezt az írást olvasva bizonyára könnyen azonosulni tudsz a problémával, mégsem találod magadban azt a kitartást, amivel változtatni tudnál szokásaidon. 

Ha pedig tudatos vagy, akkor nagyon kíváncsi vagyok, hogy tovább olvasod-e a “kéretlen tanácsomat”.

Akkor mégis mit lehet tenni?

 

Én hiszem, hogy ilyen problémáknál nagyon jó katalizátor (gyorsító) tud lenni különböző természetes étrendkiegészítők, enzimek, de fontos tudnod, hogy mivel minden fejben dől el, ezért ott kell a szokásaidat gondolkodásodat módosítani!

Vannak, akik nem szeretnek fogadalmakat tenni, mert az újévi nagy döntések is sokszor kútba dőlnek – túl nagyban gondolkozik a fogadozó. De gondolj bele, ha úgy döntesz, hogy lemész egy kondi terembe, akkor nem az történik, hogy oda állsz a tükör elé, magad elé véve a két 50kg-os súlyzót és megfeszítve az izmaidat hip-hop égeted a zsírt, majd mint az amerikai filmek végén, 90 perc múlva az ideális alakodban gyönyörködsz a tükörben.

Célkitűzés és megvalósítás

 

Sokan rettegnek ettől a két fogalomtól, mint boszorkányok a szenttelt víztől, hisz annyi embernek beletört már a bicskája abba, hogy valamit szeretett volna elérni, de nem sikerült. 

Nem tervezek, mert akkor elkerülöm azt az érzést, hogy “nem jött össze”. S ilyenkor általában mit választanak az emberek? Izomból próbálják darálni az előttük álló dolgokat, vagyis a mindennapi mókuskerékbe felőrölik az erejüket. De ez még mindig jobb (én mindent megpróbáltam, de nem igazán jutottam előre), mint az, hogy neki rugaszkodtam, de nem jött össze.

Megértettem, hogy az létezésem mozgató rugói nem csak a testi egészség fejlesztése (mai napig hiszem, hogy épp testben épp lélek lakik), hanem az, hogy irányt mutassak az embereknek abban, hogy olyan életet jó élni, ami ízes, amiben olyan kihívások, olyan élmények vannak, ami alapján a létezésnek tartalma és értelme van!

Egyetlen gondot az okozta, hogy az eletizesito.hu domain éppen más tulajdonában volt, viszont már nem használta. Így 2 hét izgalom után – nehogy lejárat előtt meggondolja magát – megszereztem az oldalt.

A célok elérésének az egyetlen titka a van!

 

Hát, ezt tényleg nagyon sokan keresték már és most annyira triviális lesz, hogy akár a homlokodra is csaphatsz egy “HUBA” felkiálltással. Dobpergés…, a célok elérésének az egyetlen titka az, hogy tudjuk a “hogyant“!
Erre számítottál? Ha megfigyeled a saját életedben a dolgokat, amikor gondba voltál, akkor a “ki” és a “mit” általában meg volt, na de a “hogyan”??? Ugye, hogy a “hogyan” nem is olyan egyszerű dolog, hisz’ ha a biciklizés, az autóvezetés vagy a párkapcsolat olyan könnyen menne, akkor többen csinálnák – jól?

Hogyan tanuljam meg a „HOGYAN”-t?

 

Pár gondolatébresztő pontot írnék, hogy át tudd nézni az életed főbb pontjait:

  • Tényleg akarod, amit akarsz? (Mi a pontos célod és miért akarod azt).
  • Meg is akarod fizetni az árát? (Amekkora a díj, akkora az ára is. Se több, se kevesebb!)
  • Ha nem tudsz fókuszálni, az életed szét aprozódik! (Az a sas, amelyik két nyulat üldöz, egyiket sem kapja el!)
  • Csak olyan célokat érdemes megvalósítanod, ami hozzád kapcsolódik. Ne habozz, nyerd vissza Önmagad!

Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy HOGYAN valósítsd meg a célodat!

Vidd magaddal