A világ leggazdagabb helye #005

A világ egyik legjobb kollégájával dolgoztam majdnem másfél éven keresztül! Hihetetlenül okos, intelligens, tanulásra fogékony fiatal lány volt és csak azért maradtam ilyen sokáig azon a munkahelyen, hogy képezhessem őt egy olyan életre, amilyenre vágyott.

Egy héten többször is korábban mentünk be a munkahelyre, hogy munka előtt még önfejlesztési dolgokat beszéljünk át és munka után tovább maradtunk, hogy marketinges készségeket adjak át – volt, hogy alkalmanként akár + 2-3 órán keresztül is.

Végül eljöttem ugyan a munkahelyről, de továbbra is bosszantott, hogy beragadt egy olyan pozícióba, amihez sokkal kevesebb tudás is elegendő lett volna, mint ami benne volt.

Gondoltam egy merészet!

Egy kellemes délután megkértem, hogy találkozzunk. Egy kisebb bevásárló központ parkolójában kezdtünk neki a sétának és pár kanyar után már a helyi köztemetőben sétálgattunk. (Tudom, hogy nem ideális helyszín egy baráti beszélgetéshez, de egyszerűen arra kellett mennünk…)

Jó pár kanyar után rámutattam az úttól kicsit beljebb lévő keresztre, amin egy papír darab volt. Bátorítottam, hogy menjen oda és olvassa el, mi áll rajta, én pedig a távolból figyeltem. A papíron pedig az állt, hogy:

„Miért a temető a világ leggazdagabb helye?

Azért, mert az emberek az álmaikat, a meg nem valósított vágyaikat mind magukkal viszik a sírhelyükre, amit ezek után már sosem tudnak megvalósítani. A temető TELE VAN ilyen álmokkal, vágyakkal és tervekkel.

A köztemetőtől azt az információt kaptam, hogy náluk nem fekszik KJA nevű elhunyt.

KJA döbbenten nézett maga elé. KJA az ő monogramja. Hogyan feküdne ilyen nevű elhunyt a temetőben? Aztán megértette. Megkértem, hogy azokkal a képességekkel, ami neki van, ne halogasson tovább, ne kelljen végül kihoznia ide a temetőbe a vágyait, az álmait, az élményeit, hanem valósítsa meg azt, ami Benne van!

Nem sokkal később talált egy olyan munkahelyet, ahol képességeihez méltó feladatokat láthatott el és anyagilag is jobban járt, új helyén jobban megfizették.

Nagyon büszke voltam és vagyok Kocsis Judit Annára!

ÖRÖK SZABÁLY: Csak az életben tudod megvalósítani az álmaidat. Odaát már nem!

Vidd magaddal